Αβοκαντέζα: Η τέλεια συνταγή του Άκη για μαγιονέζα από αβοκάντο

Υγιεινή και θρεπτική σάλτσα από αβοκάντο.

Αβοκαντέζα: Η τέλεια συνταγή του Άκη για μαγιονέζα από αβοκάντο

Η μαγιονέζα από αβοκάντο, aka αβοκαντέζα- είναι μία απίθανη ιδέα για να κάνουμε τα σάντουιτς και τα τοστάκια ακόμα πιο νόστιμα και υγιεινά.

Το αβοκάντο είναι ένα μοναδικό φρούτο με υψηλή διατροφική αξία και οφέλη για την υγεία. Είναι πλούσιο σε κάλιο, τον ηλεκτρολύτη που ρυθμίζει τα υγρά του σώματος και είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών C και Ε.

Σήμερα ο Άκης μας δίνει τη δική του συνταγή για αβοκαντέζα που μπορούμε να κάνουμε πολύ εύκολα σε μόλις δέκα λεπτά.

Υλικά:

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 2 αβοκάντο, ώριμα
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπούκοβο, λίγο
  • χυμό λάιμ, απο 1-2 λάιμ
  • ξύσμα λάιμ, απο 1-2 λάιμ
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • κόλιανδρο, φρέσκο, προαιρετικά

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved