Semifreddo με κεράσια και φιστίκια Αιγίνης - To απόλυτο γλυκό από τον Άκη
Ένα ιδιαίτερο και λαχταριστό γλυκό που θα κλέψει τις εντυπώσεις.
Semifreddo σημαίνει "ημιπαγωμένο" στα ιταλικά και ουσιαστικά είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό γλυκό που θυμίζει παγωτό και μους.
Σήμερα ο Άκης μας δείχνει μία ιδιαίτερη συνταγή για semifreddo με κεράσια και φιστίκια Αιγίνης, ένα γλυκό ιδανικό για κέρασμα ή για επιδόρπιο σε κάποιο τραπέζι.
Υλικά:
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
- 1 αβγό, μέτριο
- 3 κρόκους, από μέτρια αβγά
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 400 γρ. κεράσια
- ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 70 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
Για το σερβίρισμα
- κεράσια
- φιστίκια Αιγίνης
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com