Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για το πιο ζουμερό χοιρινό μπούτι στο φούρνο
Έτσι θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χοιρινό μπούτι στον φούρνο.
Το χοιρινό κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, D, και E, αλλά και σε φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Επιπλέον, περιέχει αμινοξέα που είναι απολύτως απαραίτητα για τη σύνθεση πρωτεϊνών οι οποίες είναι υπεύθυνες για την υγεία των κυττάρων, του μυϊκού μας συστήματος και των ορμονών.
Το χοιρινό κρέας συνεπώς, έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας, για αυτό και είναι καλό να υπάρχει στη διατροφή μας. Οι συνταγές με χοιρινό κρέας ποικίλουν. Μία από τις πιο κλασικές είναι το χοιρινό στον φούρνο και σήμερα ο Άκης μα δείχνει τη δική του συνταγή για ζουμερό και πεντνανόστιμο χοιρινό μπούτι στον φούρνο.
Υλικά:
- 2 1/2 κιλά χοιρινό, μπούτι, χωρίς κόκαλο
- 1 κιλό πατάτες baby, βρασμένες
- 2 λεμόνια
- 10 κλ. θυμάρι, φρέσκο
- 20 γρ. ελαιόλαδο
Για την μαρινάδα
- 50 γρ. μουστάρδα, καυτερή
- 50 γρ. μέλι
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- πιπέρι
- 3 κύβους λαχανικών
Για το γλάσο
- 120 γρ. μέλι
- 50 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com