Μοσχαρίσιο συκώτι στο τηγάνι από τον Άκη Πετρετζίκη
Ένα θρεπτικό φαγητό για όλη την οικογένεια.
Το μοσχαρίσιο συκώτι είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών του συμπλέγματος Β και σιδήρου. Είναι λοιπόν μία πολύ ωφέλιμη τροφή που παρέχει πληθώρα από τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε από την καθημερινότητά μας. Σήμερα ο Άκης μας δίνει τη δική του συνταγή για πεντανόστιμο μοσχαρίσιο συκώτι. Θα τη λατρέψουν ακόμα και τα παιδιά που μέχρι τώρα μπορεί να μην δοκίμαζαν το συγκεκριμένο φαγητό.
Υλικά:
- 500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι
- 400 γρ. γάλα, πλήρες
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε ροδέλες
- ψωμί, φρυγανισμένο, σε φέτες
- λεμόνι, σε φέτες
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com