Ψάρι με κάρι: Μία συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Μία ιδιαίτερη συνταγή για ψάρι από τον αγαπημένο μας σεφ. 

Ψάρι με κάρι: Μία συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Το ψάρι είναι απαραίτητο στη διατροφή μικρών και μεγάλων. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ωμέγα-3 , ενώ είναι και εξαιρετική πηγή βιταμινών Α, D και Β, που ενισχύουν το νευρικό σύστημα και την υγεία του εγκεφάλου.

Σήμερα ο Άκης μας προτείνει μία ιδιαίτερη συνταγή για ψάρι με άρωμα Ανατολής: Ψάρι με κάρι!

Υλικά:

  • 500 γρ. πεσκανδρίτσα, φιλέτο, καθαρισμένο, ή κάποιο άλλο ψάρι της επιλογής σας
  • χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
  • ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
  • 1 κ.σ. κάρι, σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γρ. ρύζι καστανό
  • 400 γρ. γάλα καρύδας
  • 400 γρ. νερό
  • 2 κρεμμύδια, ξερά
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 15 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • φύλλα κόλιανδρου, για το σερβίρισμα

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved