Ψάρι με κάρι: Μία συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Μία ιδιαίτερη συνταγή για ψάρι από τον αγαπημένο μας σεφ.
Το ψάρι είναι απαραίτητο στη διατροφή μικρών και μεγάλων. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ωμέγα-3 , ενώ είναι και εξαιρετική πηγή βιταμινών Α, D και Β, που ενισχύουν το νευρικό σύστημα και την υγεία του εγκεφάλου.
Σήμερα ο Άκης μας προτείνει μία ιδιαίτερη συνταγή για ψάρι με άρωμα Ανατολής: Ψάρι με κάρι!
Υλικά:
- 500 γρ. πεσκανδρίτσα, φιλέτο, καθαρισμένο, ή κάποιο άλλο ψάρι της επιλογής σας
- χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
- ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
- 1 κ.σ. κάρι, σε σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
- 250 γρ. ρύζι καστανό
- 400 γρ. γάλα καρύδας
- 400 γρ. νερό
- 2 κρεμμύδια, ξερά
- 1 σκ. σκόρδο
- 15 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
- 1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- φύλλα κόλιανδρου, για το σερβίρισμα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com