Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για το τέλειο κέικ λεμονιού
Ο Άκης μοιράζεται μαζί μας τη δική του συνταγή και tips για λαχταριστό κέικ λεμόνι.
Το λεμόνι, παρά την όξινη γεύση του, χρησιμοποιείται κατά κόρον και στην ζαχαροπλαστική και τα γλυκά με λεμόνι για πολλούς, είναι τα αγαπημένα τους.
Το κέικ με λεμόνι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κέικ και είναι ιδανικό για σνακ ή για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας. Σήμερα ο Άκης μοιράζεται μαζί μας τη δική του συνταγή και μυστικά:
Υλικά:
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου και έξτρα για την φόρμα
- 6 αβγά, μεσαία, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα λεμονιού, από 4 λεμόνια
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη
- χυμό λεμονιού, από 1-2 λεμόνια
Για το σερβίρισμα
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com