Poke bowl με φρέσκο τόνο από τον Άκη Πετρετζίκη
Δείτε πώς θα φτιάξετε κι εσείς το λαχταριστό και θρεπτικό αυτό πιάτο στο σπίτι σας.
Βλέπετε συνέχεια τα poke bowls στο Instagram το τελευταίο διάστημα και αναρωτιέστε τι είναι; Το poke bowl είναι ένα φαγητό που έρχεται από την Χαβάη και ουσιαστικά πρόκειται για ένα μπολ-πανδαισία χρωμάτων που περιλαμβάνει ψάρι ή θαλασσινά με λαχανικά.
Σήμερα ο Άκης μας δίνει τη δική του συνταγή για poke bowl με φρέσκο τόνο, για να τα φτιάξουμε κι εμείς το εξωτικό αυτό πιάτο στο σπίτι μας.
Υλικά:
- 2 αγγούρια, μικρά, καθαρισμένα από φλούδια και σπόρους, κομμένα σε κύβους 1 εκ.
- 1/2 ανανά, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους 1 εκ.
- 2 πιπεριές τσίλι, μικρές, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι, κόκκινο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. αλάτι, χοντρό
- 110 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γρ. μηλόξιδο
- 1 λίτρο νερό
- 350 γρ. κόκκινο ρύζι
- σπορέλαιο, λίγο, για το τηγάνισμα + 1 κ.γ. για τον τόνο
- 4 φύλλα wonton, κομμένα σε 2 τρίγωνα το καθένα
- 2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 60 γρ. γάλα σόγιας
- 1 κ.γ. mirin
- 2 κ.γ. σουσάμι, άσπρο + έξτρα, για το σερβίρισμα
- 2 κ.γ. σουσάμι, μαύρο + έξτρα, για το σερβίρισμα
- 400 γρ. τόνο, φιλέτο, (ποιότητα sushi), κομμένο σε κύβους 1 εκ.
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. λάχανο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com