Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για αλμυρό σουφλέ στην κούπα

Το πιο εύκολο σουφλέ, έτοιμο σε δέκα λεπτά.

Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για αλμυρό σουφλέ στην κούπα

Το σουφλέ είναι ένα παραδοσιακό γαλλικό φαγητό, πολύ δημοφιλές και στην υπόλοιπη υφήλιο. Το λιωμένο τυρί, τα αλλαντικά και η κρεμώδης υφή του το κάνουν ανάρπαστο.

Οι συνταγές για σουφλέ ποικίλουν, σήμερα όμως ο Άκης μας δείχνει αυτήν για το πιο εύκολο σουφλέ σε μία κούπα και σε μόλις δέκα λεπτά.

Υλικά:

  • 2 αβγά
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. ψωμί για τοστ
  • 60 γρ. mix τυριών
  • 70 γρ. ζαμπόν

Για τη σύνθεση

  • 10 γρ. βούτυρο, για την κούπα
  • 20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για την κούπα
  • 10 γρ. mix τυριών
  • 1 κ.γ. θυμάρι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved