Frangipane με κεράσια χωρίς γλουτένη από τον Άκη Πετρετζίκη
Δείτε πώς θα το φτιάξετε κι εσείς.
Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, το frangipane είναι μία κρέμα που μοιάζει αρκετά με την κρέμα ζαχαροπλαστικής, είναι όμως φτιαγμένη από αμύγδαλα.
Σήμερα ο Άκης μας δείχνει πώς να την φτιάξουμε με τα χεράκια μας και να ετοιμάσουμε ένα λαχταριστό γλυκό με κεράσια σε μία μόνο ώρα.
Υλικά:
- 280 γρ. κεράσια, ολόκληρα
- 600 γρ. χυμό κεράσι
- 80 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 180 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη
- 80 γρ. βούτυρο καρύδας
- 3-4 κ.σ. νερό, για άλειμμα
- 270 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο
- 150 γρ. μέλι
- 70 γρ. γάλα αμυγδάλου
- 20 γρ. ινδοκάρυδο
- 2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- 5 αβγά
Για το σερβίρισμα
- 40 γρ. αμύγδαλο φιλέ
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com