Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για λαχταριστό χοιρινό ρόστο

Το τέλειο χοιρινό ρόστο δια χειρός Άκη Πετρετζίκη. 

Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για λαχταριστό χοιρινό ρόστο

Το ρόστο είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό φαγητό και το όνομά του σημαίνει δύο φαγητά μαζί, μαγειρεμένα σε κόκκινη σάλτσα.

Σήμερα ο Άκης μας δίνει τη δική του συνταγή χοιρινό ρόστο, το οποίο συνδυάζει μπούτι χοιρινό και χοντρό μακαρόνι.

Υλικά:


  • 2 κιλά χοιρινό, μπούτι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 150 γρ. κρασί κόκκινο, ημίγλυκο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 λίτρο ζωμό, κοτόπουλου
  • 500 γρ. μακαρόνια, No 5

Για το σερβίρισμα

  • κεφαλοτύρι
  • ρίγανη
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved