Απίθανα red velvet μπισκότα-σάντουιτς από τον Άκη Πετρετζίκη
Από τα πιο νόστιμα μπισκότα που έχετε δοκιμάσει.
Τα τελευταία χρόνια, τα red velvet γλυκίσματα έχουν την τιμητική τους. Ο συνδυασμός της βελούδινης κρέμας και του κόκκινου παντεσπάνι, εκτός από εντυπωσιακός, είναι και πεντανόστιμος.
Η πρόταση του σεφ για σήμερα είναι μία δική του έμπνευση για εύκολα και λαχταριστά red velvet μπισκότα-σάντουιτς. Για να τα φτιάξετε δε θα χρειαστείτε πάνω από μία ώρα και δέκα λεπτά, και σίγουρα θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.
Υλικά:
Για τα μπισκότα
- 70 γρ. βούτυρο, μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 αβγό
- 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. κακάο
- 100 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Για τη γέμιση
- 140 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 40 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 70 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com