Απίθανα red velvet μπισκότα-σάντουιτς από τον Άκη Πετρετζίκη

Από τα πιο νόστιμα μπισκότα που έχετε δοκιμάσει. 

Τα τελευταία χρόνια, τα red velvet γλυκίσματα έχουν την τιμητική τους. Ο συνδυασμός της βελούδινης κρέμας και του κόκκινου παντεσπάνι, εκτός από εντυπωσιακός, είναι και πεντανόστιμος.

Η πρόταση του σεφ για σήμερα είναι μία δική του έμπνευση για εύκολα και λαχταριστά red velvet μπισκότα-σάντουιτς. Για να τα φτιάξετε δε θα χρειαστείτε πάνω από μία ώρα και δέκα λεπτά, και σίγουρα θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

Για τα μπισκότα

  • 70 γρ. βούτυρο, μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 αβγό
  • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Για τη γέμιση

  • 140 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 40 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved