Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για το τέλειο μοσχάρι λεμονάτο

Φτιάξτε μοσχάρι λεμονάτο όπως ο Άκης. 

Το μοσχάρι λεμονάτο είναι ένα διαχρονικό και αγαπημένο φαγητό. Σήμερα ο Άκης μας δίνει τη δική του συνταγή για το πιο γευστικό και λαχταριστό μοσχαράκι λεμονάτο που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Υλικά:

Για το μοσχάρι

  • 1 κιλό μοσχάρι, κιλότο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. κοφτή νοστιμιά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη, φρέσκια
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.σ. άνηθο

Για το ρύζι

  • 1 στικ σέλερι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 καρότο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη, φρέσκια
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. νοστιμιά
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 500 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • μυρωδικά, φρέσκα
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved