Νηστίσιμος.... μουσακάς από τον Άκη - Θα τον λατρέψετε
Μουσακάς και νηστίσιμος γίνεται;
Ο μουσακάς είναι ένα από τα αγαπημένα, ελληνικά, παραδοσιακά φαγητά. Τι γίνεται όμως σε περίπτωση νηστείας ή εάν είστε vegeterian;
Μπορείτε και πάλι να απολαύσετε το αγαπημένο αυτό φαγητό στη νηστίσιμη εκδοχή τους. Σήμερα ο Άκης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε μουσακά χωρίς κρέας και μπεσαμέλ, εξίσου όμως νόστιμο και λαχταριστό.
Υλικά:
Για τη σάλτσα μανιταριών
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό μανιτάρια champignon
- 1 στικ σέλερι
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- αλάτι
- πιπέρι
Για τις μελιτζάνες
- 2 μελιτζάνες
- αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/4 ματσάκι βασιλικό
Για την επικάλυψη
- 800 γρ. πατάτες, βρασμένες
- 50 γρ. μαργαρίνη
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. γάλα σόγιας
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com