Όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε το κλασικό στιφάδο. Συνήθως το κάνουμε με κάποιο κρέας, δεν είναι όμως η μόνη επιλογή. Σήμερα ο Άκης μας δείχνει πώς να κάνουμε στιφάδο με μανιτάρια, ένα φαγητό νόστιμο και υγιεινό, που σίγουρα θα σας ξετρελάνει.
Υλικά:
- 1 κιλό μανιτάρια champignon
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 20 κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 στικ κανέλα
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. μπαχάρι
- 2 γαρίφαλα
- 2 σκ. σκόρδο
- 50 γρ. κρασί κόκκινο
- 1 κύβο λαχανικών
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 100 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 κ.γ. μέλι
Για το σερβίρισμα
- ρύζι μπασμάτι
- ρίγανη, φρέσκια
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com