Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για πεντανόστιμα μακαρόνια με κιμά
Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων.
Αν υπάρχει ένα κλασσικό μαμαδίστικο φαγητό κοινής αποδοχής αυτό είναι σίγουρα τα μακαρόνια με κιμά. Ωστόσο,για να απογειωθεί το πιάτο υπάρχουν κάποια μυστικά και ο Άκης Πετρετζίκης τα μοιράζεται μαζί μας. Δείτε πώς θα μαγειρέψετε την πιο νόστιμη μακαρονάδα με κιμά ευθύς αμέσως.
Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. θυμάρι, ξερό
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 ml κρασί κόκκινο
- 200 ml νερό
- 1 κύβο κότας
- 1 στικ κανέλα
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 100 ml κρέμα γάλακτος 35%
- παρμεζάνα, τριμμένη, για το σερβίρισμα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com