Λαχταριστή κις λορέν με σπανάκι από τον Άκη Πετρετζίκη
Πεντανόστιμη τάρτα με τυρί, σύγκλινο και σπανάκι.
Η κις λορέν είναι μία από τις πιο δημοφιλείς τάρτες ανά τον κόσμο. Ο συνδυασμός τυριών, αλλαντικών και κρέμας γάλακτος προσφέρουν λαχταριστή γεύση και κρεμώδη υφή.
Σήμερα ο Άκης μοιράζεται μαζί μας μία ιδιαίτερη συνταγή για κις λορέν με σπανάκι. Νόστιμη, εύκολη, σίγουρα θα τη λατρέψετε.
Υλικά:
- 20 γρ. βούτυρο
- 320 γρ. ζύμη κουρού
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκ. σκόρδο
- 500 γρ. σπανάκι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 1 κ.σ. βασιλικό
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light
- 3 αβγά, μεσαία
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. σύγκλινο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com