Αρακάς λεμονάτος: Η συνταγή του Άκη που αξίζει να δοκιμάσετε
Ο πιο νόστιμος αρακάς που θα έχετε φτιάξει ποτε.
Η κατανάλωση οσπρίων θεωρείται απαραίτητη για μία ισορροπημένη διατροφή. Ο αρακάς, ένα από τα πιο γνωστά όσπρια, αποτελεί πλούσια πηγή φυτικών ινών, αλλά και φυτικών πρωτεϊνών. Περιέχει πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχείων, όπως φυλλικό οξύ, βιταμίνη Κ, καθώς και βιταμίνη A και C.
Τον αρακά μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε σε πολλές συνταγές, ένας όμως από τους πιο κλασικούς τρόπους μαγειρέματος είναι λεμονάτος στην κατσαρόλα. Σήμερα ο Άκης μας δίνει τη δική του συνταγή για να φτιάξουμε τον πιο νόστιμο αρακά λεμονάτο που δεν θα μπορούν να του αντισταθούν, ούτε τα παιδιά.
Υλικά:
- 1 κρεμμύδι, ξερό
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 καρότο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 500 γρ. πατάτες
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κύβο λαχανικών
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 400 γρ. νερό
- 600 γρ. αρακά κατεψυγμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
Για το σερβίρισμα
- φέτες λεμόνι
- δυόσμο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com