Η συνταγή του Άκη για τα πιο νόστιμα φασολάκια λαδερά
Έτσι θα φτιάξετε τα τέλεια φασολάκια λαδερά.
Τα φασολάκια είναι ένα από τα πιο θρεπτικά όσπρια και τα οφέλη για την υγεία μικρών και μεγάλων είναι πολλά. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και η κατανάλωσή τους συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την υγεία των οστών.
Λίγο πολύ όλοι ξέρουμε να κάνουμε φασολάκια λαδερά. Έχετε αναρωτηθεί όμως πώς μπορείτε να απογειώσετε αυτό το φαγητό και να κάνετε ακόμα και το δύσκολο παιδί σας να φάει όλο του το πιάτο;
Αρκεί να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή του Άκη. Σήμερα ο αγαπημένος μας σεφ μας δείχνει τη δική του συνταγή για φασολάκια λαδερά που θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Υλικά:
- 1 κρεμμύδι
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. πατάτες
- 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
- 50 γρ. κρασί λευκό
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 300 γρ. νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κιλό φασολάκια, φρέσκια ή κατεψυγμένα
- 1/3 ματσάκι δυόσμο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. φέτα, προαιρετικά
- 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3-4 φέτες ψωμί
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com