Εύκολη παέγια λαχανικών από τον Άκη Πετρετζίκη
Μία νόστιμη και εύκολη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.
Η παέγια είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Ισπανίας. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ριζότο με σαφράν το οποίο συνδυάζεται με κρέας, θαλασσινά ή λαχανικά.
Σήμερα, ο Άκης μοιράζεται μαζί μας της δική του συνταγή για παέγια λαχανικών, ένα φαγητό εύκολο, νόστιμο, υγιεινό, που μπορείτε να κάνετε σε λιγότερο από μία ώρα.
Υλικά:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. φασολάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 100 γρ. μανιτάρια champignon
- 150 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1/2 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
- αλάτι
- πιπέρι
- 250 γρ. ρύζι καστανό
- 200 γρ. γάλα καρύδας
- 350 γρ. νερό
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com