Εύκολη παέγια λαχανικών από τον Άκη Πετρετζίκη

Μία νόστιμη και εύκολη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.

Η παέγια είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Ισπανίας. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ριζότο με σαφράν το οποίο συνδυάζεται με κρέας, θαλασσινά ή λαχανικά.

Σήμερα, ο Άκης μοιράζεται μαζί μας της δική του συνταγή για παέγια λαχανικών, ένα φαγητό εύκολο, νόστιμο, υγιεινό, που μπορείτε να κάνετε σε λιγότερο από μία ώρα.

Υλικά:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φασολάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 100 γρ. μανιτάρια champignon
  • 150 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1/2 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γρ. ρύζι καστανό
  • 200 γρ. γάλα καρύδας
  • 350 γρ. νερό
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/4 ματσάκι κόλιανδρο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved