Κέικ με γέμιση cheesecake - Μία ιδιαίτερη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Το λαχταριστό γλυκό που θα λατρέψετε.

Κέικ με γέμιση cheesecake - Μία ιδιαίτερη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Το cheesecake είναι ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό με διάφορες παραλλαγές. Το έχουμε δει με κάθε λογής μαρμελάδα, με σοκολάτα, σε παγωτό και σήμερα έχουμε τη συνταγή για cheesecake μέσα σε σοκολατένιο και αφράτο, σοκολατένιο κέικ.

Ο εμπνευστής της συνταγής είναι φυσικά ο Άκης Πετρετζίκης. Δείτε παρακάτω τι θα χρειαστείτε και πώς θα φτιάξετε κι εσείς το λαχταριστό αυτό γλυκό που θα εντυπωσιάσει όποιον το δοκιμάσει.

Υλικά:

Για τα κέικ

  • 200 γρ. νερό, βραστό
  • 170 γρ. κουβερτούρα
  • 80 γρ. κακάο
  • 1 κ.σ. καφέ, σε σκόνη
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 450 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 7 αβγά, μεσαία
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • βούτυρο, για τη φόρμα
  • κακάο, για τη φόρμα

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 50 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved