Ψητός σολομός με βούτυρο λεμονιού από τον Άκη Πετρετζίκη
Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα λαχταριστό φαγητό.
Ο σολομός είναι ένα πολύ δημοφιλές λιπαρό ψάρι με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα, ενώ οι ελάχιστες θερμίδες που έχει, το καθιστούν ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Η πρόταση του Άκη για σήμερα, είναι μία ιδιαίτερη συνταγή με σολομό, εμπνευσμένη από την Ανατολή: ψητός σολομός με βούτυρο λεμονιού. Ένα πιάτο εύκολο, γρήγορο που μπορείτε να το φτιάξετε σε λιγότερο από μία ώρα.
Υλικά:
- 1 λίτρο νερό
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. αλάτι
- 800 γρ. σολομό, 4 φιλέτα χωρίς δέρμα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι ή λάιμ
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι ή λάιμ
- 1 σκ. σκόρδο
- πιπέρι
- 1 κ.σ. σουσάμι
Για το σερβίρισμα
- ρύζι μπασμάτι
- 1 λάιμ, σε φέτες
- 1 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com