Ψητός σολομός με βούτυρο λεμονιού από τον Άκη Πετρετζίκη

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα λαχταριστό φαγητό. 

Ο σολομός είναι ένα πολύ δημοφιλές λιπαρό ψάρι με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα, ενώ οι ελάχιστες θερμίδες που έχει, το καθιστούν ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Η πρόταση του Άκη για σήμερα, είναι μία ιδιαίτερη συνταγή με σολομό, εμπνευσμένη από την Ανατολή: ψητός σολομός με βούτυρο λεμονιού. Ένα πιάτο εύκολο, γρήγορο που μπορείτε να το φτιάξετε σε λιγότερο από μία ώρα.

Υλικά:

  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 800 γρ. σολομό, 4 φιλέτα χωρίς δέρμα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι ή λάιμ
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι ή λάιμ
  • 1 σκ. σκόρδο
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. σουσάμι

Για το σερβίρισμα

  • ρύζι μπασμάτι
  • 1 λάιμ, σε φέτες
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved