Ταλιατέλες με σολομό: Ένα υγιεινό πιάτο για όλη την οικογένεια
Ένα πεντανόστιμο πιάτο με σολομό από τον Άκη Πετρετζίκη.
Ο σολομός είναι ένα από τα πιο θρεπτικά ψάρια, και είναι ιδανικό για παιδιά, αλλά και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Η πρόταση του σεφ για σήμερα είναι ένα φαγητό νόστιμο, εύκολο, που μπορείτε να ετοιμάσετε σε λιγότερο από μισή ώρα και που σίγουρα θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι.
Υλικά:
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. σολομό, φιλέτο χωρίς δέρμα
- 2 κ.σ. σκόρδο
- 2 κ.σ. άνηθο
- 800 γρ. ντομάτα κονκασέ, ή φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 50 γρ. γάλα, 1,5%
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- άνηθο, ψιλοκομμένο
- κάππαρη
- φέτες λάιμ
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com