To banoffee είναι ένα αγαπημένο και κλασικό πλέον γλυκό, με μπανάνες, κρέμα και μπισκότα. Η καταγωγή του είναι από την Αγγλία, τα τελευταία χρόνια όμως είναι πολύ δημοφιλές σε όλον τον κόσμο.
Οι συνταγές για banoffee είναι πολλές και αρκετές συνδυάζουν το αγαπημένο αυτό γλυκό με τη σοκολάτα. Αυτόν ακριβώς τον συνδυασμό γεύσεων μας προτείνει ο Άκης σήμερα και μας δίνει τη δική του συνταγή για banoffee με σοκολάτα. To λαχταριστό αυτό επιδόρπιο θα κλέψει τις εντυπώσεις σε ένα τραπέζι και σίγουρα θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά:
Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Για τη γέμιση
- 800 γρ. dulce de leche
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Για τη σαντιγί
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το στήσιμο
- 3 μπανάνες, ώριμες
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 100 γρ. μπισκότα γεμιστά
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com