Η συνταγή του Άκη για την τέλεια ρώσικη σαλάτα

Ρώσικη σαλάτα δια χειρός Άκη Πετρετζίκη.

Η ρώσικη σαλάτα είναι μία σπεσιαλιτέ της ρώσικης και ουκρανικής κουζίνας. Περιέχει αλλαντικά, μαγιονέζα, βραστή πατάτα και άλλα λαχανικά.

Η πρωτότυπη συνταγή επινοήθηκε το 1860 από τον Λυσιέν Ολιβιέ, σεφ στο εστιατόριο του Ερμιτάζ, ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια της Μόσχας. Γρήγορα, όμως η ρώσικη σαλάτα αγαπήθηκε από το κοινό και σήμερα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς σαλάτες και ντιπ στον κόσμο.

Ο Άκης μας δίνει τη δική του συνταγή για την τέλεια ρώσικη και μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά για να βγει πεντανόστιμη.

Υλικά:

Για τη μαγιονέζα

  • 1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 220 γρ. ηλιέλαιο

Για τη ρώσικη

  • 250 γρ. σπιτική μαγιονέζα
  • 100 γρ. αρακά, βρασμένο
  • 50 γρ. αγγουράκι τουρσί
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • 4 αβγά, βρασμένα
  • 500 γρ. πατάτες, βρασμένες
  • 4 καρότα, βρασμένα
  • 150 γρ. ζαμπόν
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • ψωμί, φρυγανισμένο
  • ρίγανη, φρέσκια

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved