Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο παραδοσιακό ραβανί

Ο Άκης Πετρετζίκης έχει το μυστικό για το τέλειο ραβανί.

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο παραδοσιακό ραβανί

Για τους λάτρεις των σιροπιαστών γλυκών το ραβανί είναι ένα από τα αγαπημένα τους. Υπάρχουν διάφορες συνταγές γι' αυτό το γλυκό ταψιού όμως ο Άκης μας προτρέπει να δοκιμάσουμε τη συγκεκριμενη με άρωμα λεμονιού και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα μας ενθουσιάσει.

Υλικά

Για το σιρόπι

900 ml νερό
1200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. μέλι
φλούδα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 στικ κανέλα

Για το κέικ

215 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 1/2 γρ. μαστίχα
8 αβγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ. βούτυρο, λιωμένο
200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
200 γρ. αλεύρι μαλακό
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

φιστίκια Αιγίνης, τριμμένο

Διαβάστε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved