Φτιάξτε μοναδική πανακότα με λευκή σοκολάτα και crumble φουντουκιού
Θα την τιμήσουν μικροί και μεγάλοι.
H πανακότα είναι από τα πιο γνωστά γλυκίσματα Ιταλικής προέλευσης. Αποτελείται από μαγειρεμένη κρέμα γάλακτος, η οποία έχει στερεοποιηθεί κατά την παρασκευή με ζελατίνη. Το όνομά της στα ιταλικά σημαίνει «ψημένη κρέμα». Αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε αυτή την τόσο νόστιμη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για μια ανάλαφρη, σπιτική panna cotta λευκής σοκολάτας
Υλικά
Για το crumble
160 γρ. βούτυρο
130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. φουντούκια, αλεσμένα
1 πρέζα βανίλια σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
8 γρ. φύλλα ζελατίνης
1 λοβό βανίλιας
170 ml γάλα, 3,5%
220 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
120 γρ. κουβερτούρα λευκή
Για το σερβίρισμα
chutney μήλου
Διαβάστε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com