Παραδοσιακό γιουβέτσι με αρνί στο φούρνο από τον Άκη Πετρετζίκη
Θα μοσχομυρίσει το σπίτι.
Το αρνί στο φούρνο το έχουμε συνδέσει οι περισσότεροι από εμάς, με τα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια.
Πάντα στο φούρνο και πάντα με πατάτες. Όμως, το αρνί είναι πολύ νόστιμο και με κριθαράκι. Το σημαντικό στο γιουβέτσι είναι το φάτε την ώρα που είναι ακόμα ζεστό.Ο Άκης Πετρετζίκης μας συστήνει να δοκιμάσουμε τη συνταγή του για ένα καλοψημένο γιουβέτσι με αρνάκι που λιώνει στο στόμα. Τι θα χρειαστείτε:
Υλικά
2 κρεμμύδια
2 καρότα
1 πιπεριά Φλωρίνης
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1.200 γρ. αρνί, μπούτι, χωρίς κόκαλο
250 γρ. κρασί κόκκινο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 κλ. δεντρολίβανο
1 κύβο βοδινού
1 κ.σ. μέλι
1 λίτρο νερό
250 γρ. κριθαράκι
2 στικ κανέλα
2 φύλλα δάφνης
Για το σερβίρισμα
μυζήθρα
μαϊντανό, λίγο
πιπέρι
ελαιόλαδο
Διαβάστε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com