Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ από τον Άκη Πετρετζίκη

Αυτή τη συνταγή αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Τα κανελόνια είναι ένα πολύ δημοφιλές ζυμαρικό στην ιταλική κουζίνα και όχι μόνο. Οι συνταγές με κανελόνια ποικίλουν και μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με κρέας, τυριά αλλά και λαχανικά.

Η πρόταση του Άκη για σήμερα είναι κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ, ένα φαγητό που θυμίζει το πολυαγαπημένο και κλασικό παστίτσιο και που σίγουρα όλοι στο σπίτι θα το λατρέψουν.

Υλικά:

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κύβο βοδινού
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τον κιμά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 750 γρ. γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κρόκους
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για τη σύνθεση

  • 250 γρ. κανελόνια
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα βασιλικού

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved