Συνταγή για υγιεινό κέικ σοκολάτας χωρίς αβγά, γάλα και βούτυρο

Μαργαρίτα Νικολάου

Νόστιμο, υγιεινό και σούπερ απολαυστικό κέικ σοκολάτας χωρίς αβγά, βούτυρο και γάλα.

Αυτό το κέικ στο σπίτι μου το ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ.

Όσοι με ξέρετε, ξέρετε και τις φίλες μου. Μία από τις φίλες μου είναι και η Σουζάνα. Εξαιρετική μαμά, πολύ καλή φίλη, τρέχει σαν τον Βέγγο στην κυριολεξία να τα προλάβει όλα μέσα σε μια γεμάτη μέρα με δύο παιδιά και φυσικά καταπληκτική μαγείρισσα.

Το φόρτε της είναι η σπιτική ζύμη για πίτσα, οι πίτες και φυσικά τα κέικ. Αν φας ένα κομμάτι κέικ από τα χεράκια της αμέσως σου θυμίζει το κέικ που έφτιαχνε και η δική σου μαμά όταν ήσουν παιδί.

Ένα από αυτά τα κέικ είναι και το παρακάτω. Είναι δική της συνταγή, μου το έμαθε και εγώ το μοιράζομαι μαζί σας γιατί ξέρετε μωρέ... τα νόστιμα πράγματα πρέπει να τα μοιραζόμαστε ανά μεταξύ μας εμείς οι μαμάδες.

Πώς θα φτιάξετε λοιπόν και εσείς αυτό το νόστιμο, λαχταριστό και σούπερ ελαφρύ σοκολατένιο κέικ που δεν έχει γάλα, αβγά και βούτυρο; Δείτε παρακάτω.

Υλικά:

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.τ.σ κακάο
  • 1/3 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  • 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 250 γρμ κουβερτούρα λιωμένη
  • 1 κ.τ.γ μαγειρική σόδα
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.τ.σ λευκό ξίδι
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και το κακάο.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη, το λάδι, το ξύδι, το χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα ή κουτάλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Έπειτα ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι και συνεχίστε το ανακάτεμα.

Μόλις έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη ρίξτε τη λιωμένη κουβερτούρα.

Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα.

Προθερμάνετε το φούρνο σας, αλευρώστε και βουτυρώστε μια φόρμα του κέικ ή το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσετε και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσιου για 30-40 λεπτά! (εγώ χρησιμοποιώ στρογγυλό ταψάκι, αν θέλετε να το βάλετε σε φόρμα του κέικ θα φτιάξετε τη διπλή δόση και θα αφήσετε περισσότερο στον φούρνο σας)

Τέλος πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη άχνη και άγλυκο κακάο.

Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε... ή καλύτερα να θυμηθείτε τη φίλη μου τη Σουζάνα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved