Εύκολο ριζότο κολοκύθας από τον Άκη Πετρετζίκη
Μία άκρως φθινοπωρινή συνταγή που θα σας ενθουσιάσει.
Η κολοκύθα είναι το σήμα κατατεθέν του φθινοπώρου. Είναι ένα λαχανικό με πολλά οφέλη για την υγεία και μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε με πολλούς τρόπους σε λαχταριστά φαγητά, σνακ και πίτες.
Σήμερα ο αγαπημένος μας σεφ εμπνέεται από το φθινόπωρο και μας δείχνει πώς να φτιάξουμε ένα άκρως φθινοπωρινό και λαχταριστό ριζότο με κολοκύθα σε λιγότερο από μισή ώρα.
Υλικά:
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκ. σκόρδο
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 2 στικ σέλερι
- 300 γρ. ρύζι αρμπόριο
- 250 γρ. κρασί λευκό
- 2 κ.σ. κοφτές ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
- 1000-1200 γρ. νερό
- 300 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. παρμεζάνα
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. blue cheese
- 1 κ.γ. κολοκυθόσπορο
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 10 γρ. βούτυρο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com