Αν έχετε βαρεθεί τις κλασικές συνταγές για πανσέτα, δεν έχετε παρά να φτιάξετε μια φορά αλλιώς τους νόστιμους αυτούς μεζέδες με τη συνταγή που προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης.
Συνοδέψτε τις πανσέτες με πουρέ σελινόριζας και θα γλείφετε εσείς και η οικογένειά σας τα δάχτυλά σας.
Υλικά:
Για τον πουρέ σελινόριζας
1 κιλό σελινόριζα
400 γρ. γάλα
400 γρ. νερό
4-5 κλ. θυμάρι
150 γρ. βούτυρο, παγωμένο
αλάτι
πιπέρι
40 γρ. μέλι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για τις πανσέτες
800 γρ. πανσέτα, χωρίς κόκαλο
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την bbq ούζου
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
4 κ.σ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
4 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
100 γρ. ούζο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
200 γρ. σπιτική κέτσαπ
1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.σ. δεντρολίβανο
1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
Δείτε την εκτέλεση στο akispetretzikis.com