Πανσέτα με σάλτσα BBQ ούζου από τον Άκη Πετρετζίκη
Μία νόστιμη συνταγή για μπάρμπεκιου!
Αν έχετε βαρεθεί τις κλασικές συνταγές για πανσέτα, δεν έχετε παρά να φτιάξετε μια φορά αλλιώς τους νόστιμους αυτούς μεζέδες με τη συνταγή που προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης.
Συνοδέψτε τις πανσέτες με πουρέ σελινόριζας και θα γλείφετε εσείς και η οικογένειά σας τα δάχτυλά σας.
Υλικά:
Για τον πουρέ σελινόριζας
1 κιλό σελινόριζα
400 γρ. γάλα
400 γρ. νερό
4-5 κλ. θυμάρι
150 γρ. βούτυρο, παγωμένο
αλάτι
πιπέρι
40 γρ. μέλι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για τις πανσέτες
800 γρ. πανσέτα, χωρίς κόκαλο
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την bbq ούζου
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
4 κ.σ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
4 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
100 γρ. ούζο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
200 γρ. σπιτική κέτσαπ
1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.σ. δεντρολίβανο
1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
Δείτε την εκτέλεση στο akispetretzikis.com