Χαλβάς με μανταρίνι και σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Μία ιδιαίτερη συνταγή για χαλβά που θα λατρέψετε.
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα ελληνικό παραδοσιακό γλυκό που όλοι γνωρίζουμε και έχουμε φάει αρκετές φορές.
Σήμερα ο αγαπημένος μας σεφ μας προτείνει μία ιδιαίτερη παραλλαγή του αγαπημένου αυτού γλυκού που σίγουρα θα σας ξετρελάνει: σιμιγδαλένιος χαλβάς με μανταρίνι και σοκολάτα.
Ο συνδυασμός μανταρινiού και σοκολάτας προσφέρει μία πανδαισία γεύσεων που θα εντυπωσιάσει ακόμα και αυτούς που δεν είναι τόσο λάτρεις των γλυκών.
Υλικά:
- 2 μανταρίνια
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα ηλιέλαιο
- 1 κούπα σιμιγδάλι, χοντρό
- 1 κούπα σιμιγδάλι, ψιλό
- 3 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 κούπες νερό
- 100 γρ. κουβερτούρα 65%
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com