Χαλβάς με μανταρίνι και σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Μία ιδιαίτερη συνταγή για χαλβά που θα λατρέψετε.

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα ελληνικό παραδοσιακό γλυκό που όλοι γνωρίζουμε και έχουμε φάει αρκετές φορές.

Σήμερα ο αγαπημένος μας σεφ μας προτείνει μία ιδιαίτερη παραλλαγή του αγαπημένου αυτού γλυκού που σίγουρα θα σας ξετρελάνει: σιμιγδαλένιος χαλβάς με μανταρίνι και σοκολάτα.

Ο συνδυασμός μανταρινiού και σοκολάτας προσφέρει μία πανδαισία γεύσεων που θα εντυπωσιάσει ακόμα και αυτούς που δεν είναι τόσο λάτρεις των γλυκών.

Υλικά:

  • 2 μανταρίνια
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα ηλιέλαιο
  • 1 κούπα σιμιγδάλι, χοντρό
  • 1 κούπα σιμιγδάλι, ψιλό
  • 3 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 κούπες νερό
  • 100 γρ. κουβερτούρα 65%
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved