Μοσχαρίσιο ribeye με γλυκόξινη σάλτσα από τον Άκη Πετρετζίκη

Ένα ιδιαίτερο πιάτο, έτοιμο σε λιγότερο από μία ώρα. 

Το μοσχαρίσιο κρέας είναι θρεπτικό και ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία μικρών και μεγάλων. Είναι πλούσιο σε σίδηρο, πρωτεΐνη, βιταμίνη Β12 και έχει χαμηλό σχετικά λίπος.

Από τα πιο "καλά" κομμάτια του συγκεκριμένου κρέατος είναι η καρδιά της σπαλομπριζόλας, ή αλλιώς το ribeye. Σήμερα ο Άκης μας δίνει μία ιδιαίτερη συνταγή για μοσχαρίσιο ribeye με γλυκόξινη σάλτσα, έτοιμο σε λιγότερο από εξήντα λεπτά.

Υλικά:

Για τις μπριζόλες

  • 3 κιλά μοσχάρι, ribeye
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2-3 κλ. θυμάρι
  • 2-3 κλ. δεντρολίβανο

Για τη σάλτσα

  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 100 γρ. κρέμα βαλσάμικο
  • 400 γρ. καρότα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό πατάτες baby, βρασμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved