Vegan roast: Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε ένα πεντανόστιμο πιάτο με ψητό κουνουπίδι.
Τα λαχανικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής και μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε για να φτιάξουμε νόστιμα και θρεπτικά φαγητά.
Η πρόταση του Άκη για σήμερα είναι ένα πιάτο κατάλληλο για χορτοφάγους και μη: vegan roast με κουνουπίδι. Δείτε παρακάτω τι θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε και πώς θα ετοιμάσετε ένα λαχταριστό φαγητό με κουνουπίδι που θα λατρέψουν και τα παιδιά.
Υλικά:
- 4 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 6 κλ. θυμάρι, φρέσκο +έξτρα για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουνουπίδι
- 4 κ.σ. κρασί κόκκινο
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 300 γρ. νερό
- 2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένο
- ρόδι, τους σπόρους
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com