Vegan roast: Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε ένα πεντανόστιμο πιάτο με ψητό κουνουπίδι.

Vegan roast: Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Τα λαχανικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής και μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε για να φτιάξουμε νόστιμα και θρεπτικά φαγητά.

Η πρόταση του Άκη για σήμερα είναι ένα πιάτο κατάλληλο για χορτοφάγους και μη: vegan roast με κουνουπίδι. Δείτε παρακάτω τι θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε και πώς θα ετοιμάσετε ένα λαχταριστό φαγητό με κουνουπίδι που θα λατρέψουν και τα παιδιά.

Υλικά:

  • 4 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 6 κλ. θυμάρι, φρέσκο +έξτρα για το σερβίρισμα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουνουπίδι
  • 4 κ.σ. κρασί κόκκινο
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 300 γρ. νερό
  • 2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένο
  • ρόδι, τους σπόρους

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved