Το παστίτσιο είναι ένα από τα πιο κλασικά ελληνικά παραδοσιακά φαγητά. Η πλούσια γεύση του και ο συνδυασμός κιμά, μακαρονιών και φυσικά της μπεσαμέλ, το κάνουν ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων.
Κακά τα ψέματα βέβαια, το παστίτσιο δεν είναι ένα φαγητό που ενδείκνυται για όσους προσέχουν τη διατροφή τους ή κάνουν δίαιτα. Μήπως όμως μπορεί να γίνει;
Η πρόταση του αγαπημένου μας σεφ για σήμερα είναι ένα παστίτσιο light, με κιμά γαλοπούλας, μακαρόνια ολικής άλεσης και μία light μπεσαμέλ.
Υλικά:
Για τον κιμά
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 800 γρ. κιμά γαλοπούλας
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
Για τη μπεσαμέλ
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 λίτρο γάλα, light
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
- 100 γρ. τυρί light
Για τα σπαγγέτι
- 500 γρ. bucatini, ολικής άλεσης
- αλάτι
Για τη σύνθεση
- 200 γρ. τυρί light
- πιπέρι
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 1 αβγό, μεσαίο
- 1 ασπράδι, από μεσαίο αβγό
Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com