Wrap με αβοκάντο και σολομό - Ιδανικό και για κολατσιό
Μία συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο με υψηλή διατροφική αξία και οφέλη για την υγεία. Είναι πλούσιο σε κάλιο, τον ηλεκτρολύτη που ρυθμίζει τα υγρά του σώματος και είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών C και Ε.
Μπορούμε να το εντάξουμε με πολλούς τρόπους στην καθημερινή μας διατροφή και ένας από αυτούς είναι να το συμπεριλάβουμε σε θρεπτικά σνακ. Ο Άκης σήμερα μας δείχνει πώς να φτιάξουμε νόστιμο και υγιεινό wrap με αβοκάντο, σολομό και λαχανικά που μπορούμε να πάρουμε μαζί στη δουλειά, στο σχολείο και οπουδήποτε αλλού.
Υλικά:
- 100 γρ. παντζάρια
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.γ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 4 πίτες χορταρικών
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. σολομό, καπνιστό
- 1 αβοκάντο
- 100 γρ. ρόκα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com