Νόστιμο και υγιεινό κέικ μήλου χωρίς γλουτένη από τον Άκη Πετρετζίκη
Κέικ μήλου για όλη την οικογένεια.
Το μήλο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά φρούτα και έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και φυτικές ίνες. Το βρίσκουμε όλο τον χρόνο, το φθινόπωρο και τον χειμώνα όμως, έχει την τιμητική του.
Το μήλο μπορούμε να το φάμε σκέτο ή να το εντάξουμε σε πληθώρα συνταγών για γλυκά και υγιεινά σνακ. Εμείς σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για λαχταριστό και υγιεινό κέικ με μήλα. Δεν περιέχει ζάχαρη, ενώ είναι κατάλληλο και για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.
Υλικά:
- 1 μήλο κόκκινο
- 170 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 2 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γρ. σάλτσα μήλου
- 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αβγά
- 250 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com