Σπιτικό πολύσπορο ψωμί σε λιγότερο από μία ώρα
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Το πολύσπορο ψωμί παρασκευάζεται από πληθώρα δημητριακών για αυτό και ξεχωρίζει σε σχέση με τα υπόλοιπα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία λόγω των διαφορετικών δημητριακών που περιέχει και είναι ιδανικό για ένα πλήρες και θρεπτικό πρωινό.
Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε ποικιλία πολύσπορων ψωμιών, γιατί όμως να μην το φτιάξετε μόνες σας; Όχι, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεστε, τουλάχιστον όχι εάν ακολουθήσετε την τέλεια συνταγή του Άκη. Τα υλικά που θα χρειαστείτε μπορείτε να τα βρείτε όλα στο σούπερ μάρκετ και για να το φτιάξετε δεν θα σας πάρει πάνω από μία ώρα.
Υλικά:
- 50 γρ. κινόα
- 130 γρ. νερό, βραστό για την κινόα
- 2 κ.σ. λιναρόσπορο
- 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.σ. κολοκυθόσπορο
- 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
- 2 κ.σ. ρίγανη, ξερή
- πιπέρι
- αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. νερό, για το ψωμί
- 150 γρ. γάλα
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 2 κ.σ. σουσάμι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetrtezikis.com