Μοσχάρι λεμονάτο με φασολάκια: Ένα θρεπτικό φαγητό για όλη την οικογένεια

Μία συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Το μοσχάρι, σε σχέση με τα υπόλοιπα κόκκινα κρέατα, συνίσταται περισσότερο για τη διατροφή των παιδιών. Χαρακτηρίζεται από το χαμηλό σχετικά λίπος και τη μεγάλη θρεπτική του αξία, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, σίδηρο, και βιταμίνη Β12.

Αντίστοιχα, τα φασολάκια θεωρούνται από τα πιο ωφέλιμα όσπρια καθώς είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης C, βιταμινών του συμπλέγματος Β και αντιοξειδωτικών. Επίσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία των εντέρων και αντιμετωπίζουν τη δυσκοιλιότητα.

Ο συνδυασμός των παραπάνω λοιπόν μας δίνει ένα εξαιρετικά θρεπτικό φαγητό, τόσο για τους μεγάλους, όσο και για τα παιδιά και για να το φτιάξουμε έχουμε την τέλεια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη: μοσχάρι λεμονάτο με φασολάκια.

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι, κιλότο
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κύβο βοδινού
  • 1 λίτρο νερό
  • 450 γρ. φασολάκια στρογγυλά, κατεψυγμένα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, σε φέτες

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved