Σπιτική μαρμελάδα μήλο - πορτοκάλι από τον Άκη Πετρετζίκη
Νόστιμη και σπιτική μαρμελάδα με φρούτα εποχής.
Στο πρωινό γεύμα, οι μαρμελάδες έχουν την τιμητική τους. Τις αλείφουμε σε φρέσκο ψωμί, φρυγανιές ή και pancakes και είναι από τα προϊόντα που λίγο πολύ υπάρχουν σε κάθε σπίτι.
Γιατί όμως να αγοράζετε έτοιμη μαρμελάδα εμπορίου, όταν μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας; Οι συνταγές για μαρμελάδα ποικίλουν ανάλογα με τα φρούτα και τα υπόλοιπα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε.
Εμείς σήμερα μοιραζόμαστε μαζί τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για μία ιδιαίτερη, φθινοπωρινή και πεντανόστιμη σπιτική μαρμελάδα μήλο - πορτοκάλι, που μπορείτε να φτιάξετε σε λιγότερο από μία ώρα.
Υλικά:
- 1,2 κιλά πορτοκάλια
- 750 γρ. μήλα πράσινα
- 1200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 950 γρ. νερό
- 2 πορτοκάλια
- χυμό λεμονιού, από 1 μικρό λεμόνι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 1/2 κ.γ. γλυκάνισο, τριμμένο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com