Σούπα κολοκύθας από τον Άκη Πετρετζίκη
Θρεπτική και νόστιμη σούπα από κολοκύθα σε λιγότερο από μία ώρα.
Η κολοκύθα είναι από τα πιο χαρακτηριστικά λαχανικά του φθινοπώρου. Είναι πλούσια σε β-καροτίνη, το αντιοξειδωτικό που διασπά ο οργανισμός για την παραγωγή βιταμίνης Α, η οποία είναι ευεργετική για την υγεία των λευκών αιμοσφαιρίων, των οστών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
Αυτήν την εποχή μπορούμε να βρούμε την κίτρινη κολοκύθα εύκολα στα σούπερ μάρκετ και μανάβικα και να τη χρησιμοποιήσουμε με πολλούς τρόπους σε λαχταριστά φαγητά, σνακ και πίτες.
Σήμερα ο μοιραζόμαστε μαζί σας μία φανταστική συνταγή για λαχταριστή σούπα με κολοκύθα, εμπνευσμένη από τον Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά:
Για τη σούπα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 70 γρ. βούτυρο
- 800 γρ. κολοκύθα, κίτρινη, καθαρισμένη
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- 1 λίτρο νερό
- 1 κύβο κότας
- χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα
- κρέμα γάλακτος 35%
- θυμάρι, φρέσκο
- καραμελωμένο μπέικον
- κρουτόν, σπιτικά
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com