H συνταγή του Άκη για το πιο νόστιμο τιραμισού

Η τέλεια συνταγή για το αγαπημένο ιταλικό γλυκό. 

Το τιραμισού είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό γλυκό, αρκετά διαδεδομένο σε όλον τον κόσμο. Αυτό που το κάνει τόσο ιδιαίτερο είναι ο απίθανος συνδυασμός της κρέμας, του καφέ, των μπισκότων και του λικέρ.

Οι συνταγές για να το φτιάξουμε ποικίλουν ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Εάν θέλετε κι εσείς να φτιάξετε εάν γλυκάκι για τις μέρες της καραντίνας δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή του Άκη. Είναι εύκολη και ακολουθώντας την κατά γράμμα, το επιτυχημένο αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.

Υλικά:

  • 375 γρ. μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 110 γρ. μαυροδάφνη
  • 300 γρ. καφέ, εσπρέσο ρόφημα
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 50 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
  • 36 σαβαγιάρ
  • 1-2 κ.σ. κακάο, για το πασπάλισμα
  • 30 γρ. κουβερτούρα, σε ξύσμα

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved