Μπισκότα βρόμης με κρέμα που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Η βρόμη ανήκει στην οικογένεια των δημητριακών και θεωρείται μία σούπερ τροφή με πολλά οφέλη για τον οργανισμό μικρών και μεγάλων.

Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, μαγγάνιο, ασβέστιο και φυτικές ίνες και οι σπόροι της περιέχουν βιταμίνη Ε, μια ισχυρή αντιοξειδωτική βιταμίνη, η οποία συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του λίπους από το σώμα.

Πολλοί καταναλώνουν τη βρόμη σκέτη, με λίγο γάλα και φρέσκα φρούτα. Ωστόσο, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και για να φτιάξουμε γλυκά και αλμυρά σνακ ή φαγητά. Εμείς σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας μία συνταγή του Άκη για τραγανά και λαχταριστά μπισκοτάκια που θα λατρέψετε και εσείς που προσέχετε τη διατροφή σας, αλλά και τα παιδιά.

Υλικά:

Για τα μπισκότα

  • 230 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 550 γρ. βρόμη
  • 120 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 160 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αβγά, μέτρια

Για τη γέμιση

  • 170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 230 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. γάλα
  • 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved