Εύκολο μοσχαράκι με λαχανικά στη γάστρα!

Το συγκεκριμένο φαγητό είναι... βόμβα θρεπτικών συστατικών και ό,τι πρέπει για το παιδί σας που δεν πολυλατρεύει τα λαχανικά. Γιατί στο συγκεκριμένο μαγειρευτό φαγητό, δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί...

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε χοντρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 4 πατάτες μεγάλες κομμένες σε χοντρούς κύβους
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι
  • 1 ½ ποτήρι νερό
  • 1 κρέμα γάλακτος (200 ml)
  • 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε με το λάδι, το κρεμμύδι που έχετε ψιλοκόψει και τα πράσα, το μοσχαράκι. Αφού ροδίσει, ρίχνετε και τα άλλα λαχανικά και τα αφήνετε να μαραθούν. Ρίχνετε το νερό και το αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζετε με το καπάκι της γάστρα ώστε να ψηθούν τα υλικά. Όταν είναι έτοιμο (περίπου 40 λεπτά μετά) το βγάζετε από τη φωτιά και ετοιμάζετε την σάλτσα. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αυγό το οποίο και χτυπάτε και το λεμόνι. Χτυπάτε καλά και μετά ρίχνετε και το μπέικιν πάουντερ αλλά και την κρέμα γάλακτος. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, περιλούζετε το φαγητό στη γάστρα και τη βάζετε ξανά στο μάτι της κουζίνας για να πάρει μία βράση. Ανακατεύετε ελαφρά για να πάει παντού. Το φαγητό σας είναι έτοιμο για να το απολαύσετε μαζί με την οικογένειά σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved