Μπομπότα γλυκιά με σταφίδες από τον Άκη Πετρετζίκη

Αξίζει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή.

Μπομπότα γλυκιά με σταφίδες από τον Άκη Πετρετζίκη

Η μπομπότα είναι γνωστή κυρίως από την εποχή της κατοχής στην Ελλάδα, όταν το αλεύρι και το σιτάρι ήταν δυσεύρετα.Με αυτό το αλεύρι καλαμποκιού έφτιαχναν χυλό από ζεστό αλατισμένο νερό αλλά και πίτες με χόρτα.

Το καλαμποκάλευρο έχει ...επιστρέψει στη μαγειρική γι΄αυτό και σήμερα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτή τη νόστιμη πίτα με μπομπότα και σταφίδες.

Υλικά

800 γρ. νερό, χλιαρό
100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
500 γρ. καλαμποκάλευρο
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. σταφίδα ξανθή
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1/4 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
165 γρ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

κανέλα

Δείτε όλη τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved