Φτιάξτε στα παιδιά αφράτες τηγανίτες χωρίς αυγά
Η καλύτερη ιδέα για το κυριακάτικο πρωινό: τηγανίτες από τον Άκη Πετρετζίκη!
Τα παλιά τα χρόνια, οι τηγανίτες αποτελούσαν βασικό κομμάτι της καθημερινής διατροφής, μια και το ζυμάρι είχε κυρίαρχη θέση στην κουζίνα των νοικοκυριών. Αφού πλαθόταν, ένα μέρος του γινόταν ψωμί, κάποιο άλλο πίτα, ενώ ένα τρίτο κατέληγε στο τηγάνι όπου μετατρεπόταν σε πεντανόστιμες, χρυσαφένιες «ντγανίτις». Έτσι λέγονταν τότε οι τηγανίτες, προφανώς λόγω του σκεύους το οποίο χρησιμοποιούσαν οι μαγείρισσες για να τις φτιάξουν (ντγανν: τηγάνι, στην τοπική διάλεκτο).
Σήμερα οι τηγανίτες φτιάχνονται με αρκετές παραλλαγές και σερβίρονται με μαρμελάδα , κανέλα, φουντούκια, ζάχαρη, σοκολάτα, φρούτα και ότι άλλο αρέσει στα παιδιά.
Υλικά
Για τις τηγανίτες
500 γρ. αλεύρι σκληρό
1 1/2 κ.γ. μαγιά ξηρή
30 γρ. ελαιόλαδο
280-300 γρ. νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
μαρμελάδα φράουλα
ζάχαρη άχνη
30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. κανέλα
100 γρ. μέλι
40 γρ. φουντούκια, τριμμένα
Δείτε όλη τη διαδικασία στο akispetretzikis.com