Τάρτα αμυγδάλου με κρέμα λευκής σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Από τις πιο νόστιμες που έχετε δοκιμάσει.

Η τάρτα είναι ένα πολύ δημοφιλές γλυκό γι΄αυτό και υπάρχει μεγάλη ποικιλία από συνταγές.

Μπορείτε να φτιάξετε τάρτα με γέμιση κρέμα σοκολάτας, μαρέγκα, λεμόνι και γαρνίρισμα με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή φοντάν ζαχαροπλαστικής ή να επιλέξετε αλμυρές γεύσεις. Εμείς πάντως σας προτείνουμε την τάρτα αμυγδάλου με κρέμα λευκής σοκολάτας του 'Ακη, που θα αρέσει σε όλους.

Υλικά

Για τη βάση

80 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα
70 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. βούτυρο, παγωμένο
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι
1 αβγό, μεσαίο
1/2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
βούτυρο, για την ταρτιέρα

Για την κρέμα

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
360 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

Για το σερβίρισμα

κακάο
αμύγδαλο φιλέ

Δείτε όλη τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved