Θρεπτική σούπα κολοκύθας με κάστανα για μεγάλους και παιδιά
Μία συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Αυτήν την εποχή οι σούπες έχουν την τιμητική τους, για αυτό κι εμείς σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας τη συνταγή για μία λαχταριστική και άκρως φθινοπωρινή σούπα με κολοκύθα και κάστανα, δια χειρός Άκη Πετρετζίκη.
Η κολοκύθα είναι πλούσια σε β-καροτίνη, το αντιοξειδωτικό που διασπά ο οργανισμός για την παραγωγή βιταμίνης Α, η οποία είναι ευεργετική για την υγεία των λευκών αιμοσφαιρίων, των οστών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
Αντίστοιχα, τα κάστανα εκτός από νόστιμα, έχουν πολλά οφέλη για τον οργανισμό καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το κάλιο.
Υλικά:
- 2 κρεμμύδια, λευκά, μέτρια
- 2 σκ. σκόρδο
- 500 γρ. κολοκύθα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 260 γρ. κάστανα, βρασμένα, ξεφλουδισμένα
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
- 10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
- 1 κύβους κότας
- 1 λίτρο νερό, καυτό
- 120 γρ. μπέικον, καπνιστό, σε κομμάτι
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ.σ. μέλι
Για το σερβίρισμα
- κρουτόν
- θυμάρι, φρέσκο
- κρέμα γάλακτος 35%
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com